Son Güncelleme: Çarşamba 21.12.2016 10:27
Firikli meyhane pilavı tarifi - firikli meyhane pilavı nasıl yapılır?
Leziz içeriği ile et yemeklerinin vazgeçilmezi olan pilavı bir de bu şekilde deneyin...
Firikli Meyhane Pilavı malzemeleri
1 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
1 adet büyük boy soğan
300 gram kuzu kıyması
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 adet domates, yeteri kadar su
Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar .
Yapılışı:
Kıyma sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sonra ince kıyılmış soğan katılır. Soğan yumuşayınca bulgur ve firik aynı anda eklenir. Tuz ve biber katılır. 5 su bardağı su dökülür. Tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 15 dakika pişirilir. Sonra eritilmiş tereyağı gezdirilir, karıştırılır. 10 dakika sonra servise sunulur.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...