Çarşamba 21.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 21.12.2016 10:27

Firikli meyhane pilavı tarifi - firikli meyhane pilavı nasıl yapılır?

Leziz içeriği ile et yemeklerinin vazgeçilmezi olan pilavı bir de bu şekilde deneyin...

Firikli Meyhane Pilavı malzemeleri

1 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
1 adet büyük boy soğan
300 gram kuzu kıyması
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 adet domates, yeteri kadar su
Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar .

Yapılışı:

Kıyma sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sonra ince kıyılmış soğan katılır. Soğan yumuşayınca bulgur ve firik aynı anda eklenir. Tuz ve biber katılır. 5 su bardağı su dökülür. Tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 15 dakika pişirilir. Sonra eritilmiş tereyağı gezdirilir, karıştırılır. 10 dakika sonra servise sunulur.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.