Etli mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?
Et, mercimek ve bulgurun harmanlanışı çok leziz bir tarif...
Etli Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler:
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-1 çay bardağı yeşil mercimek
-500 gram kuzu eti (iri parça)
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Yarım demet taze soğan
-Tuz
-Yeteri kadar su ya da et suyu .
Etli Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı:
-Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.
-Sıvıyağı bir tencereye alıp iri doğranmış taze soğanı hafifçe kavurun.
-Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin ve 5 dakika kavurun.
-Daha sonra et, haşlanmış mercimek ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
-Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
-Tencerenin üzerine kağıt havlu serin.
-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.?
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...