Tavuklu pilav nasıl yapılır?
Mutfakların vazgeçilmez yemeği olarak tavuklu pilav her yemeğin yanına yakışır.
Tavuklu Pilav İçin Malzemeler:
-1 adet tavuk göğsü
-1 su bardağı pirinç
-Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
-1 su bardağı tavuk suyu
-Bir tutam tuz
-Bir tutam mahlep
Tavuklu Pilav Yapılışı:
-TAVUK göğsünü haşlayın ve eti sudan alıp, elinizle didikleyin.
-Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekledikten sonra süzün.
-Birkaç kez yıkadıktan sonra tereyağında kavurun.
-Üzerine tavuğu haşladığınız sudan 1 su bardağı koyun ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
-Pilav piştikten sonra içine tuz, mahlep ve tavuk etini katıp, 15 dakika demlenmeye bırakın.?
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...