Bezelyeli pilav tarifi - Bezelyeli pilav nasıl yapılır?
Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir besin olan bezelyeyi pilav ile denediniz mi?
2 su bardağı pirinç
2, 5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı bezelye
1 adet havuç
Tuz
Bezelyeli pilav yapılışı:
Pirinçleri ayıklanıp yıkayın. Ilıktan tuzlu suda 20-25 dakika bekletin. Daha sonra tekrar su gezdirin. İnce tel süzgeçte 15-20 dakika daha bekletip iyice suyunun süzülmesi bekleyin. Tencerede yağ eritip, pirinci kavurun.
3 damla limon suyu ve tuz ekleyin. Zar şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ve bezelyeler eklenir.
Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirin ve servis yapın
Afiyet olsun...
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...