Salı 27.12.2016 00:00

Bezelyeli pilav tarifi - Bezelyeli pilav nasıl yapılır?

Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir besin olan bezelyeyi pilav ile denediniz mi?

Malzemeleri:

2 su bardağı pirinç
2, 5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı bezelye
1 adet havuç
Tuz

Bezelyeli pilav yapılışı:

Pirinçleri ayıklanıp yıkayın. Ilıktan tuzlu suda 20-25 dakika bekletin. Daha sonra tekrar su gezdirin. İnce tel süzgeçte 15-20 dakika daha bekletip iyice suyunun süzülmesi bekleyin. Tencerede yağ eritip, pirinci kavurun.
3 damla limon suyu ve tuz ekleyin. Zar şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ve bezelyeler eklenir.
Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirin ve servis yapın

Afiyet olsun...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.