Son Güncelleme: Salı 27.12.2016 12:23
Hamsili pilav nasıl yapılır? - hamsili pilav tarifi
Hamsi severlerin yemeği; hamsili pilav...
Hamsili Pilav için malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
2 soğan,
Dereotu,
maydanoz,
taze soğan,
1 çay bardağı kuş üzümü,
2 çorba kaşığı tereyağ,
Yenibahar,
tarçın,
karabiber,
tuz,
1,5 kilo hamsi.
Hamsili Pilav Yapılışı:
Hamsileri temizleyelim ve yıkayıp kılçıklarını çıkartalım.
Hamsileri derisi dışa gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
Sonra pirinçleri tencereye koyup tereyağında kavuralım.
Üzerine kuş üzümlerini, doğradığımız soğanı ve bütün baharatları serpip kavuralım.
Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
Yeşillikleri de (dilediğiniz miktarda) kıyalım ve pilavın içine ekleyip güzelce karıştıralım.
Bu şekilde hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dizdiğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım.
Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizelim. Hamsilerin derisi dışa bakacak.
Hamsili pilavımızı fırına verelim ve 180 derecede 35 dakika pişirelim.
Hamsili pilav piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım.
Not: Bu ölçüler 8 kişiliktir.
Afiyet olsun
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...