Salı 27.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Salı 27.12.2016 12:23

Hamsili pilav nasıl yapılır? - hamsili pilav tarifi

Hamsi severlerin yemeği; hamsili pilav...

Hamsili Pilav için malzemeler:

2 su bardağı pirinç,

2 soğan,

Dereotu,

maydanoz,

taze soğan,

1 çay bardağı kuş üzümü,

2 çorba kaşığı tereyağ,

Yenibahar,

tarçın,

karabiber,

tuz,

1,5 kilo hamsi.

Hamsili Pilav Yapılışı:

Hamsileri temizleyelim ve yıkayıp kılçıklarını çıkartalım.

Hamsileri derisi dışa gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.

Sonra pirinçleri tencereye koyup tereyağında kavuralım.

Üzerine kuş üzümlerini, doğradığımız soğanı ve bütün baharatları serpip kavuralım.

Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatalım ve 15 dakika pişirelim.

Yeşillikleri de (dilediğiniz miktarda) kıyalım ve pilavın içine ekleyip güzelce karıştıralım.

Bu şekilde hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dizdiğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım.

Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizelim. Hamsilerin derisi dışa bakacak.

Hamsili pilavımızı fırına verelim ve 180 derecede 35 dakika pişirelim.

Hamsili pilav piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım.

Not: Bu ölçüler 8 kişiliktir.

Afiyet olsun

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.