Giriş Tarihi: 28.05.2018 17:29 Son Güncelleme: 28.05.2018 17:29

İç pilav tarifi... İç pilav nasıl yapılır?

İç pilav tarifi... İç pilav nasıl yapılır?

Yemek davetlerinizde farklı bir pilav yapmak isteseniz bu tarif mutlaka deneyin...İç pilav nasıl yapılır? İç pilav malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli iç pilav tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla iç pilav tarifi Sofra'da

İÇ PİLAV İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ,
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Yenibahar
  • tarçın
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • tuz

İÇ PİLAV YAPILIŞI

DOLMALIK fıstığı rengi dönene dek sıvı yağda kavurun. Daha sonra yağdan çıkarıp kenara alın. Aynı sıvı yağda kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık, suda 1 saat bekletilmiş kuş üzümü, yenibahar, tarçın ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Su ve tuz ekleyip, suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. 10-15 dakika dinlendirip, ılık olarak servis yapın.