Çarşamba 12.12.2018 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 12.12.2018 17:14

Baharatlı elmalı bulgur tarifi

Bulgurla yapılabilecek nefis bir tarif: Baharatlı elmalı bulgur tarifi hem yapımı kolay hem de leziz tarifi sizlere sunuyoruz. Peki nasıl Baharatlı elmalı bulgur tarifi yapılır? Baharatlı elmalı bulgur tarifi yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte en güzel Baharatlı elmalı bulgur tarifi

MALZEMELER :

2 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı

1 adet orta boy soğan (doğranmış)

1 diş sarımsak (doğranmış)

2 çay kaşığı ezilmiş taze zencefil

1 bardak iri pilavlık bulgur

1/4 çay kaşığı tarçın

3 bardak tavuk suyu

1 adet orta boy elma

1/2 bardak kuru sarı üzüm

HAZIRLANIŞI :

Zeytinyağını orta sıcaklıkta ısıtın. Soğanı, sarımsağı ve zencefili ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar 5 dakika karıştırarak pişirin. Bulguru ekleyin ve kızarana kadar 3 dakika karıştırın. Tarçını ve tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Ocağın altını kısın, kapağını örtün ve bulguru yumuşayıp suyu çekilene kadar 15 dakika kaynatın.Bu arada son olarak elmayı dilimleyin.Elma ve kuru üzümleri bulgurun içine karıştırın, kapağı örtün ve 2 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alin.

Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.