Çarşamba 12.12.2018 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 12.12.2018 16:53

Etli bulgur pilavı tarifi

Bulgurla yapılabilecek nefis bir tarif: Etli bulgur pilavı hem yapımı kolay hem de leziz tarifi sizlere sunuyoruz. Peki Etli bulgur pilavı nasıl yapılır? Etli bulgur pilavı yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte en güzel Etli bulgur pilavı tarifi

MALZEMELER :

1 su bardağı başbaşı bulgur

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet kuru erik (küp küp doğranmış)

6 adet arpacık soğan

100 g yağsız kuzu kuşbaşı et (yarı haşlanmış)

1/4 adet kırmızı kapya biber (küp küp doğranmış)

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı kaynar su

HAZIRLANIŞ :

Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kapya biberleri ilave edin.Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından başbaşı bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin, isteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.