Hasbelî aş "müceddere" tarifi
Yeşil mercimek ile yapılabilecek nefis bir tarif: Hasbelî aş "müceddere" hem yapımı kolay hem de leziz tarifi sizlere sunuyoruz. Peki Hasbelî aş "müceddere" yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte en güzel Hasbelî aş "müceddere" tarifi
HASBELî AŞ "MÜCEDDERE" MALZEMELER:
-Pilavlık Bulgur 1 Su bardağı
-Firik Buğdayı 1 Çay bardağı
-Yeşil mercimek 1 Çay bardağı
-Tereyağı 5 Yemek kaşığı
-Tuz 1 Çay kaşığı
HASBELî AŞ "MÜCEDDERE" HAZIRLANIŞI:
Mercimek önceden ıslatılmış ve iyice yıkanmış olarak haşlanır. Buğday ve firik yıkanır. Derin bir tavada 3 kaşık tereyağı eritilir. Bulgur ve firik eklenir ve çok az kavrulur. Haşlanan mercimek kendi suyu ile kavrulan bulgur ve buğdayın içine ilave edilir. Kısık ateşte iyice çekinceye kadar beklenir. Altı kapanır ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Ayrı bir sahanda kalan 2 kaşık tereyağı kızdırılır, pilavın üzerine eklenir ve karıştırılır. Piştiği sıcaklığıyla servis edilir.
Not :
Bu ve benzeri pilavlarda önceden eklenen tereyağı kadar sonradan eritilerek ilave edilen tereyağı lezzetim daha ileri seviyeye taşır.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi: En lezzetli, kolay ve tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
- 2 Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi: Evde lezzetli sebzeli, domatesli ve sade nefis bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 3 Risotto nasıl yapılır? İtalyanların meşhur yemeği risotto tarifi
- 4 Ekşili pilav tarifi: Ekşili pilav nasıl yapılır?
- 5 Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı tarifi: Dolmalık fıstıklı bulgur pilavı nasıl yapılır?
- 6 Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi...
- 7 İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?
- 8 Sebzeli pilav tarifi: Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
- 9 Fırında tavuklu pilav tarifi: Fırında tavuklu pilav nasıl yapılır?
- 10 İç Pilav nasıl yapılır? En güzel iç pilav tarifleri...