Son Güncelleme: Çarşamba 30.03.2016 11:07
Ali Nazik Nasıl Yapılır?
Hazırlanışı
- 6 adet patlıcan
- 4 adet sivri biber
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 adet domates
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 adet sarımsak
- Tereyağı
- Tuz
- Pul biber
Hazırlanışı
- Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayıp, yine kabuğunu soyup küçük doğradığımız domatesle birlikte kavuruyoruz. Yarım çay bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Patlıcanları ve biberleri bir tepsiye koyarak 250 derecede fırına atıyoruz. Biberlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınladığımız biber ve patlıcanları plastik poşete alarak terlemesini sağlıyoruz.
- Derin bir kaba yoğurt ve ezdiğimiz sarımsağı ekleyip bir tutam tuzla çırpıyoruz. Soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz.
- Yoğurtlu karışımı servis tabağına alarak üzerine etleri yerleştiriyoruz. Bir tavada erittiğimiz margarin ve pul biberi üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Lezzetli ve Kolay Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı: Evde püf noktalarıyla nefis çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Haydari Tarifi: En Lezzetli Haydari meze nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 3 Misafirlerinize lezzet şöleni yaşatacak Rus salatası tarifi: Rus salatası nasıl yapılır?
- 4 Sofraların vazgeçilmezi ev yapımı lahana turşusu tarifi: Lahana turşusu nasıl yapılır?
- 5 Kabak çiçeği dolması tarifi: Ege'nin eşsiz lezzeti kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
- 6 Közlenmiş biber turşusu tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler: Kışlık közlenmiş biber turşusu nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
- 7 Evde kolay ve hızlı kısır tarifi! En güzel nefis kısır tarifi nasıl yapılır?
- 8 Rus salatası tarifi: Misafir sofralarının olmazsa olmazlarından Rus salatası nasıl yapılır?
- 9 Acuka tarifi: Enfes, kahvaltılık acuka sos nasıl yapılır?
- 10 Patates salatası tarifi: Lezzetli ve kolay patates salatası nasıl yapılır?