Közlenmiş Ezme Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2 adet büyük patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 3 çorba kaşığı labne peyniri
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- kırmızı toz biber
- karabiber
- fesleğen
- Tuz
Hazırlanışı
- Biber ve patlıcanları közleyip soyalım ve bıçakla ince ince doğrayalım.
- Biber ve patlıcanları geniş bir kaba alalım.
- Üzerlerine sırasıyla, labne peyniri, süzme yoğurt, mayonez, ketçap ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
- Çok ince katmanlar halinde servis tabaklarına yerleştirip servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Lezzetli ve Kolay Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı: Evde püf noktalarıyla nefis çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Haydari Tarifi: En Lezzetli Haydari meze nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 3 Misafirlerinize lezzet şöleni yaşatacak Rus salatası tarifi: Rus salatası nasıl yapılır?
- 4 Sofraların vazgeçilmezi ev yapımı lahana turşusu tarifi: Lahana turşusu nasıl yapılır?
- 5 Kabak çiçeği dolması tarifi: Ege'nin eşsiz lezzeti kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
- 6 Közlenmiş biber turşusu tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler: Kışlık közlenmiş biber turşusu nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
- 7 Evde kolay ve hızlı kısır tarifi! En güzel nefis kısır tarifi nasıl yapılır?
- 8 Rus salatası tarifi: Misafir sofralarının olmazsa olmazlarından Rus salatası nasıl yapılır?
- 9 Acuka tarifi: Enfes, kahvaltılık acuka sos nasıl yapılır?
- 10 Patates salatası tarifi: Lezzetli ve kolay patates salatası nasıl yapılır?