Son Güncelleme: Çarşamba 30.03.2016 11:11
Tahinli Nohut Piyazı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- ½ limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- ½ demet maydanoz
- ½ demet taze nane
- 50 gr.kurutulmuş domates
- Tuz
Hazırlanışı
- Nohutu 1 gece önceden ıslatın ve 1 saat tuzlu ve şekerli suda pişirin.
- Maydanoz ve taze naneyi ince kıyın.
- Kurutulmuş domatesi jülyen doğrayın.
- Bir kapta 2 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı tahin, 1/2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve sumağı iyice çırparak sos haline getirin.
- Maydanoz ve naneyi ilave edip karıştırın. Kurutulmuş domatesi ekleyerek harmanlayın.
- En son nohutları karıştırın ve servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Lezzetli ve Kolay Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı: Evde püf noktalarıyla nefis çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Haydari Tarifi: En Lezzetli Haydari meze nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 3 Misafirlerinize lezzet şöleni yaşatacak Rus salatası tarifi: Rus salatası nasıl yapılır?
- 4 Sofraların vazgeçilmezi ev yapımı lahana turşusu tarifi: Lahana turşusu nasıl yapılır?
- 5 Kabak çiçeği dolması tarifi: Ege'nin eşsiz lezzeti kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
- 6 Közlenmiş biber turşusu tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler: Kışlık közlenmiş biber turşusu nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
- 7 Evde kolay ve hızlı kısır tarifi! En güzel nefis kısır tarifi nasıl yapılır?
- 8 Rus salatası tarifi: Misafir sofralarının olmazsa olmazlarından Rus salatası nasıl yapılır?
- 9 Acuka tarifi: Enfes, kahvaltılık acuka sos nasıl yapılır?
- 10 Patates salatası tarifi: Lezzetli ve kolay patates salatası nasıl yapılır?