Son Güncelleme: Çarşamba 21.12.2016 15:12
Mevsim salatası tarifi - Mevsim salatası nasıl yapılır?
Sofraların vazgeçilmezi mevsim salatası...
MEVSİM SALATASI MALZEMELERİ:
5-6 yaprak maskolin yeşillik
1 adet avokado
1 adet Çengelköy salatalığı
2-3 dilim greyfurt
Sos için: 2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Servis için:
2 dilim taze kaşar peyniri veya emmantel peynir
MEVSİM SALATASI YAPILIŞI:
Yıkanmış yeşillikleri elinizle 2-3 parçaya bölüp servis tabaklarına yerleştirin. Ardından kabukları temizlenip küp doğranmış avokado ve salatalık ilave edin. Zarları çıkarılmış greyfurt dilimlerini ekleyin. Sos için tüm sos malzemesini çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp 2 dakika dinlendirin. Kalp şekli verilmiş peynirlerle süsleyip servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Lezzetli ve Kolay Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı: Evde püf noktalarıyla nefis çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Haydari Tarifi: En Lezzetli Haydari meze nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 3 Misafirlerinize lezzet şöleni yaşatacak Rus salatası tarifi: Rus salatası nasıl yapılır?
- 4 Sofraların vazgeçilmezi ev yapımı lahana turşusu tarifi: Lahana turşusu nasıl yapılır?
- 5 Kabak çiçeği dolması tarifi: Ege'nin eşsiz lezzeti kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
- 6 Közlenmiş biber turşusu tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler: Kışlık közlenmiş biber turşusu nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
- 7 Evde kolay ve hızlı kısır tarifi! En güzel nefis kısır tarifi nasıl yapılır?
- 8 Rus salatası tarifi: Misafir sofralarının olmazsa olmazlarından Rus salatası nasıl yapılır?
- 9 Acuka tarifi: Enfes, kahvaltılık acuka sos nasıl yapılır?
- 10 Patates salatası tarifi: Lezzetli ve kolay patates salatası nasıl yapılır?