Giriş Tarihi: 23.12.2016 10:03

Susuz mantı tarifi - Susuz mantı nasıl yapılır?

Mantı lezzetinden vazgeçemeyenlere..

SUSUZ MANTI MALZEMELERİ:

-2 su bardağı un
-Yeteri kadar ılık su
-Tuz
İçi için:
-150 gram kıyma
-1 adet rendelenmiş soğan
-Tuz, karabiber
-4 çorba kaşığı margarin
Sosu için:
-1 kase yoğurt
-4 diş sarmısak
-Pulbiber

SUSUZ MANTI YAPILIŞI:

Unu eleyip, tuz ve ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin. İç harç için kıyma, soğan, karabiber ve tuzu karıştırın.

Dinlendirdiğiniz hamuru 10 bezeye ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip açtığınız hamurların üzerine sürün. Üst üste koyup merdane ile açın. Yufkadan arzunuza göre kareler kesin. Hazırladığınız kıymalı harçtan içlerine doldurup bohça gibi kapatın. Bir fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine eritilmiş tereyağ gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp sarmısaklı yoğurt ve pulbiberle servis yapın.

Afiyet olsun..

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.