Pazartesi 28.05.2018 00:00

Barbunya pilaki tarifi... Barbunya pilaki nasıl yapılır?

Barbunya pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli barbunya pilaki tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla barbunya pilaki tarifi Sofra'da..

BARBUNYA PİLAKİ İÇİN MALZEMELER

1 kg taze barbunya
Yarım limon
2 adet havuç
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Tuz
Yeteri kadar su

BARBUNYA PİLAKİ YAPILIŞI

Barbunyayı bir tencereye alıp üzerini bir-iki parmak geçecek kadar su ilave edip ocağa oturtun. Yarım limonu da içine atıp pişmeye bırakın. Havuçlardan birini rendeleyip suyunu sıkın ve kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye koyup içine ince kıydığınız soğan ve sarmısakları, küp doğradığınız havucu ve havuç suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanan barbunyayı süzüp soğanlı harca katın. Suyunu kontrol ederek 10-15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.