Son Güncelleme: Pazartesi 28.05.2018 15:48
Barbunya tarifi... Barbunya nasıl yapılır?
Zeytinyağlıların en sevilenlerinden barbunya nasıl yapılır? Barbunya malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli barbunya tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla barbunya tarifi Sofra'da...
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA İÇİN MALZEMELER
- 1 kg barbunya (taze veya kuru)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet sivri biber,
- 2 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı tuz
Süslemek için:
- Limon
- maydanoz
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YAPILIŞI
Soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Soğan, sivri biber ve sarımsakları 1 çorba kaşığı salçayla birlikte, 1 çay bardağı zeytinyağında 5 dakika kavurun. Barbunya ve halka doğradığınız havuçları ilave edin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su, birer tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ekleyin. Suyunu arada bir kontrol ederek, normal tencerede 45 dakika, düdüklü tencerede 12 dakika pişirin. Soğutup, limon ve maydanozla süsleyip, servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Lezzetli ve Kolay Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı: Evde püf noktalarıyla nefis çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Haydari Tarifi: En Lezzetli Haydari meze nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 3 Misafirlerinize lezzet şöleni yaşatacak Rus salatası tarifi: Rus salatası nasıl yapılır?
- 4 Sofraların vazgeçilmezi ev yapımı lahana turşusu tarifi: Lahana turşusu nasıl yapılır?
- 5 Kabak çiçeği dolması tarifi: Ege'nin eşsiz lezzeti kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
- 6 Közlenmiş biber turşusu tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler: Kışlık közlenmiş biber turşusu nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
- 7 Evde kolay ve hızlı kısır tarifi! En güzel nefis kısır tarifi nasıl yapılır?
- 8 Rus salatası tarifi: Misafir sofralarının olmazsa olmazlarından Rus salatası nasıl yapılır?
- 9 Acuka tarifi: Enfes, kahvaltılık acuka sos nasıl yapılır?
- 10 Patates salatası tarifi: Lezzetli ve kolay patates salatası nasıl yapılır?