Pazartesi 28.05.2018 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 28.05.2018 15:48

Barbunya tarifi... Barbunya nasıl yapılır?

Zeytinyağlıların en sevilenlerinden barbunya nasıl yapılır? Barbunya malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli barbunya tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla barbunya tarifi Sofra'da...

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA İÇİN MALZEMELER

  • 1 kg barbunya (taze veya kuru)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber,
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı tuz

Süslemek için:

  • Limon
  • maydanoz

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YAPILIŞI

Soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Soğan, sivri biber ve sarımsakları 1 çorba kaşığı salçayla birlikte, 1 çay bardağı zeytinyağında 5 dakika kavurun. Barbunya ve halka doğradığınız havuçları ilave edin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su, birer tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ekleyin. Suyunu arada bir kontrol ederek, normal tencerede 45 dakika, düdüklü tencerede 12 dakika pişirin. Soğutup, limon ve maydanozla süsleyip, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.