Barbunya tarifi... Barbunya nasıl yapılır?

Zeytinyağlıların en sevilenlerinden barbunya nasıl yapılır? Barbunya malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli barbunya tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla barbunya tarifi Sofra'da...

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA İÇİN MALZEMELER

  • 1 kg barbunya (taze veya kuru)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber,
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı tuz

Süslemek için:

  • Limon
  • maydanoz

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YAPILIŞI

Soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Soğan, sivri biber ve sarımsakları 1 çorba kaşığı salçayla birlikte, 1 çay bardağı zeytinyağında 5 dakika kavurun. Barbunya ve halka doğradığınız havuçları ilave edin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su, birer tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ekleyin. Suyunu arada bir kontrol ederek, normal tencerede 45 dakika, düdüklü tencerede 12 dakika pişirin. Soğutup, limon ve maydanozla süsleyip, servis yapın.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.