Giriş Tarihi: 30.11.2018 14:55

Pirinç salatası tarifi – Pirinç salatası nasıl yapılır?

Pirinç salatası tarifi – Pirinç salatası nasıl yapılır?

Pirinç salatası yapımı oldukça basittir. Zaten hali hazırda yapmış olduğunuz pilav veya yeniden yapacağınız bir pilavın üstüne ufak dokunuşlarla çok rahat bir şekilde pirinç salatası yapabilirsiniz. Pirinç salatası diyet yapan kişiler tarafından tercih edilirken, ayrıca yemeklerin yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Peki pirinç salatası nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Pirinç salatası en çok diyet yapan bireyler tarafından tercih edilir. Bazı durumlarda ise yemeklerin yanında ek öğün gibi olur. Oldukça basit bir yapıma sahip olan pirinç salatasını birçok kişi yapmayı bilmiyor. Pirinç salatası zaten elinizde hali hazırda bulunan bir pilav veya sıfırdan yaptığınız bir pilavın üstüne ufak dokunuşlarla kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir üründür. İşte pirinç salatası yapımı;

Pirinç salatası nasıl yapılır?

Basmati pirinci 2 çorba kaşığı zeytinyağında hafif kavurun. Tuz, karabiber ve suyu ilave edip, kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra geniş bir kaseye alın. İçine piyazlık doğranmış kırmızı soğan, sarımsak, küp doğranmış kırmızı biber ve ince kıyılmış taze kişnişi ilave edip karıştırın. Soya sosu, susam yağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, limon suyu ve rendelenmiş kabuğu, köri ve semizotu yaprağını da ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis yapın.

Gerekli olan malzemeler;

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı taze kişniş
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı köri
  • 200 gram semizotu yaprağı
  • Tuz
  • karabiber