Çarşamba 12.12.2018 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 12.12.2018 17:09

Bulgurlu muz püresi tarifi

Bulgurla yapılabilecek nefis bir tarif: Bulgurlu muz püresi hem yapımı kolay hem de leziz tarifi sizlere sunuyoruz. Peki Bulgurlu muz püresi nasıl yapılır? Bulgurlu muz püresi yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte en güzel Bulgurlu muz püresi

MALZEMELER

2 adet muz (soyulup ezilmiş)

1 adet yumurta (hafif çırpılmış)

1 yemek kaşığı sade akçaağaç şurubu

2 çay kaşığı mısır nişastası 1/2 çay kaşığı vanilya esansı

1/4 çay kaşığı hindistancevizi (öğütülmüş) 1 /4 çay kaşığı toz tarçın 1/2 kâse pilavlık bulgur

3 bardak kaymağı alınmış süt

1/2 bardak ince dilimlenmiş, kızarmış badem

HAZIRLANIŞI

Bir kâserolde yumurtayı, akçaağaç şurubunu, mısır nişastasını, vanilyayı, hindistancevizini ve tarçını güzelce karıştırın. Muzları ilave edin. Bulguru ekleyin sonra yavaşça sütü ilave edin. Orta sıcaklıktaki bir ocağın üzerinde devamlı karıştırarak 10-12 dakika koyu bir lapa kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen karışımı kâselere koyup her porsiyonun üzerini bademle süsleyerek servis edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.