Perşembe 03.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Cuma 04.01.2019 09:37

Cevizli bat tarifi

Tokat yöresine ait eşsiz bir lezzet: Cevizli bat! Peki cevizli bat tarifi nasıl yapılır? Cevizli bat yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte cevizli bat tarifi...

CEVİZLİ BAT İÇİN MALZEMELER:

-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

-1 su bardağı yeşil mercimek

-1 çay bardağı köftelik bulgur

-1' er adet domates ve soğan

-Yeteri kadar sıcak su

-5 dal taze soğan

-Yarım demet kıyılmış maydanoz

-10-12 dal kıyılmış dereotu

-4 dal taze kıyılmış reyhan

-1 çorba kaşığı nane

-2 çorba kaşığı domates salçası

-Tuz, kimyon, yenibahar, pul biber

SERVİS İÇİN:

Asma yaprağı ve köy ekmeği

CEVİZLİ BAT YAPILIŞI:

Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve suyunu çekene dek bekletin. Yeşil mercimeği haşlayın ve içine sıcak suda ıslattığınız bulguru ilave edin. Kabuğu soyulup ince kıyılmış domates ve soğanı ekleyin. Maydanoz, dereotu, reyhan, nane ve domates salçasını katın. Çorba kıvamı olacak şekilde su ekleyin. Ceviz, tuz, kimyon, yenibahar ve pul biber katın. Tüm malzemeyi karıştırın. Yaprağa sararak veya köy ekmeği ile birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.