En güzel pratik havuç tarator nasıl yapılır? Evde kolay havuç tarator tarifi...
Türk mutfağında sofraların çeşitli ve zengin olması oldukça önem taşır. Aile içerisindeki yemeklerde, misafir davet edildiğindeki sofralarda ana yemek dışında çeşitli meze ve ara sıcak servisi oldukça önem taşır. Havuç tarator tarifi de ev hanımlarının, çalışan bay ve bayanların internet üzerinden araştırdığı başlıca pratik mezelerden biridir. Bunun nedenlerinden biri de malzemelerin her evde bulunabilir olmasıdır, havuç tarator nasıl yapılır? İşte cevabı ve havuç tarator için gerekli malzemeler...
İçerisinde bol miktarda A vitamini barındıran havuç, ülkemizde çokça yetişmektedir. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Konya'da havuç üretimi yoğundur. Havuç, içerisinde bulundurduğu minerallar sayesinde metobolizmayı diri tutar. Tüm bunların yanı sıra havuç görme bozukluklarına da iyi gelir. Özel olarak hazırladığımız havuç tarator tarifi içerisinde bu yararlı besini kolayca yemeğe dönüştürmüş olacaksınız. Dışarıdan geldiyseniz ve ana yemeğin yanında bir ara sıcak / meze yapmak istiyorsanız havuç tarator tam düşündüğünüz anahtar yiyecektir. En güzel ve pratik havuç tarator tarifi burada...
4-5 KİŞİLİK HAVUÇ TARATOR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 ADET ORTA BOY HAVUÇ
- 5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
- 1 ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ (İSTEĞE BAĞLI OLARAK) (EĞER MAYONEZ EKLEMEK İSTERSENİZ 4 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT KULLANMALISINIZ)
- BİR AVUÇ CEVİZ
- 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI YA DA AYÇİÇEK YAĞI
- TUZ
- İKİ DİŞ SARIMSAK
İŞTE HAVUÇ TARATOR TARİFİ...
Bir tava içerisine eklediğimiz yağımızı orta ateşte ısınması için ocağa koyuyoruz. Daha sonra rendenin büyük tarafı ile rendelediğimiz havuçları ısınan yağımızın içerisine ekleyip havuçlarımızı kavurmaya başlıyoruz.
Havuç taratorunuzun lezzetli olması için en önemli husus, havuçlarımızın ocakta çok fazla kavrulmasına izin vermemektir. Bu sebeple havuçların orta ateşte dört beş dakika kavrulması yeterli olacaktır. Eğer daha fazla kavurursanız çok fazla kavrulan havuçlar içerisindeki tüm lezzetli su kaybolacağı için; yemek lezzetli olmayacağı gibi içindeki tüm vitamin ve minerallerini de kaybedecektir.
Havuçlarımız kavrulduktan sonra soğuması için bekleyeceğiz. Daha sonra soğuyan havuçlarımızı derin bir kaba alıp üzerine yoğurdumuzu, isteğe bağlı olarak mayonezimizi, ezdiğimiz sarımsakları ve cevizlerimizi , yeterli miktarda tuzumuzu ekleyip iyice karıştıracağız. Bu şekilde dolapta yarım saat beklettiğimiz havuç tarator yemek için hazır! Afiyet olsun :)
EN SON HABERLER
- 1 Lezzetli ve Kolay Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı: Evde püf noktalarıyla nefis çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?
- 2 Evde Kolay ve Nefis Haydari Tarifi: En Lezzetli Haydari meze nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 3 Misafirlerinize lezzet şöleni yaşatacak Rus salatası tarifi: Rus salatası nasıl yapılır?
- 4 Sofraların vazgeçilmezi ev yapımı lahana turşusu tarifi: Lahana turşusu nasıl yapılır?
- 5 Kabak çiçeği dolması tarifi: Ege'nin eşsiz lezzeti kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
- 6 Közlenmiş biber turşusu tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler: Kışlık közlenmiş biber turşusu nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
- 7 Evde kolay ve hızlı kısır tarifi! En güzel nefis kısır tarifi nasıl yapılır?
- 8 Rus salatası tarifi: Misafir sofralarının olmazsa olmazlarından Rus salatası nasıl yapılır?
- 9 Acuka tarifi: Enfes, kahvaltılık acuka sos nasıl yapılır?
- 10 Patates salatası tarifi: Lezzetli ve kolay patates salatası nasıl yapılır?