Giriş Tarihi: 29.03.2020 22:30 Son Güncelleme: 29.03.2020 22:32

En güzel pratik havuç tarator nasıl yapılır? Evde kolay havuç tarator tarifi...

Türk mutfağında sofraların çeşitli ve zengin olması oldukça önem taşır. Aile içerisindeki yemeklerde, misafir davet edildiğindeki sofralarda ana yemek dışında çeşitli meze ve ara sıcak servisi oldukça önem taşır. Havuç tarator tarifi de ev hanımlarının, çalışan bay ve bayanların internet üzerinden araştırdığı başlıca pratik mezelerden biridir. Bunun nedenlerinden biri de malzemelerin her evde bulunabilir olmasıdır, havuç tarator nasıl yapılır? İşte cevabı ve havuç tarator için gerekli malzemeler...

İçerisinde bol miktarda A vitamini barındıran havuç, ülkemizde çokça yetişmektedir. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Konya'da havuç üretimi yoğundur. Havuç, içerisinde bulundurduğu minerallar sayesinde metobolizmayı diri tutar. Tüm bunların yanı sıra havuç görme bozukluklarına da iyi gelir. Özel olarak hazırladığımız havuç tarator tarifi içerisinde bu yararlı besini kolayca yemeğe dönüştürmüş olacaksınız. Dışarıdan geldiyseniz ve ana yemeğin yanında bir ara sıcak / meze yapmak istiyorsanız havuç tarator tam düşündüğünüz anahtar yiyecektir. En güzel ve pratik havuç tarator tarifi burada...

4-5 KİŞİLİK HAVUÇ TARATOR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 ADET ORTA BOY HAVUÇ
  • 5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ (İSTEĞE BAĞLI OLARAK) (EĞER MAYONEZ EKLEMEK İSTERSENİZ 4 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT KULLANMALISINIZ)
  • BİR AVUÇ CEVİZ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI YA DA AYÇİÇEK YAĞI
  • TUZ
  • İKİ DİŞ SARIMSAK

İŞTE HAVUÇ TARATOR TARİFİ...

Bir tava içerisine eklediğimiz yağımızı orta ateşte ısınması için ocağa koyuyoruz. Daha sonra rendenin büyük tarafı ile rendelediğimiz havuçları ısınan yağımızın içerisine ekleyip havuçlarımızı kavurmaya başlıyoruz.

Havuç taratorunuzun lezzetli olması için en önemli husus, havuçlarımızın ocakta çok fazla kavrulmasına izin vermemektir. Bu sebeple havuçların orta ateşte dört beş dakika kavrulması yeterli olacaktır. Eğer daha fazla kavurursanız çok fazla kavrulan havuçlar içerisindeki tüm lezzetli su kaybolacağı için; yemek lezzetli olmayacağı gibi içindeki tüm vitamin ve minerallerini de kaybedecektir.

Havuçlarımız kavrulduktan sonra soğuması için bekleyeceğiz. Daha sonra soğuyan havuçlarımızı derin bir kaba alıp üzerine yoğurdumuzu, isteğe bağlı olarak mayonezimizi, ezdiğimiz sarımsakları ve cevizlerimizi , yeterli miktarda tuzumuzu ekleyip iyice karıştıracağız. Bu şekilde dolapta yarım saat beklettiğimiz havuç tarator yemek için hazır! Afiyet olsun :)

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.