Giriş Tarihi: 22.12.2016 10:31 Son Güncelleme: 20.12.2017 15:00

Kabak yemeği tarifi - Kabak yemeği nasıl yapılır?

Kabak yemeği tarifi - Kabak yemeği nasıl yapılır?

Yazın en hafif sebzesi olarak bilinen kabak, pirinç ve bulgur ilave edilerek te lezzetli bir tada kavuşmuş olur ayrıca yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ile daha düşük kalorili ve hafif bir öğün elde edebilirsiniz.

KABAK YEMEĞİ MALZEMELERİ:

4-5 tane kabak
1 tane büyük boy soğan
2 tane domates
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
Tuz
Kimyon
Nane
Dereotu
Zeytinyağ

KABAK YEMEĞİ YAPILIŞI:

Kabakları soyarak dilimleyin. Tencereye sıvıyağ ekleyerek kesmiş olduğunuz soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin ve dilimlenmiş kabakları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 dakika kadar kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğunuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuzu da ekleyerek kısık ateşte pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz. Yanında yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun...