Giriş Tarihi: 4.01.2019 09:56 Son Güncelleme: 4.01.2019 17:20

Patates kavurması tarifi

Patates kavurması tarifi

Çorum yöresine ait bir lezzet: Patates kavurması! Bu tarifin yapımı hem çok kolay hem de çok lezzetli. Hem leziz hem de pratik patates kavurması nasıl yapılır? Patates kavurması yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte patates kavurması tarifi...

PATATES KAVURMASI İÇİN MALZEMELER

-7 adet patates

-2 çorba kaşığı tereyağı

-1 adet soğan, 1 çorba kaşığı salça

-4 dal taze soğan, tuz, karabiber

PATATES KAVURMASI YAPILIŞI

Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritip piyazlık doğranmış soğan, salça ve pul biber ekleyip kavurun. Patates ve kıyılmış taze soğanı da ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuzunu ayarlayın ve sıcak olarak servis yapın.