Patates püresi tarifi: Kaşarlı patates püresi nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?
Patetes püresi deyince hepimizin aklına yumuşacık kıvamlı, her yemeğin yanına yakışan muhteşem lezzet aklımıza gelir. Çoğu zaman sofralarımızda ana yemeğin yanına et veya tavuk fark etmeksizin herkesin sevdiği o muhteşem kıvamlı patates püresi tarifini yaparız. Ayrıca patates püresi kalori olarakta diğer yemekleri dengelediğinden sofralarımızda kendisine sıkça yer bulmaktadır.
Patates püresi çok kolay gibi gözüken fakat kıvamı çok dikkatli hazırlanması gereken bir lezettir. Yani patatesi püremizi yaparken tarifimizde size verdiğimiz püf noktalara çok dikkat etmeniz gerekir. İşte herkesin merakla aradığı muhteşem kıvamlı kaşarlı patates püresi nasıl yapılır sorusunun cevabı..
Patates püresi yapımı için gerekli malzemeler
- 6-7 patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 su bardağından bir parmak az süt
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı kaşar peynir
Patates püresi yapılışı;
Öncelikle geniş bir tencere içerisinde soyduğumuz patesleri bir kaç parçaya bölerek kaynamaya bırakalım. Eğer vaktiniz kısıtlı ve hemen patates püresini yapmak zorundaysanız patatesleri küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz. Çok daha hızlı kaynayacağı için hemen yumuşayacaktır.
İyice yumuşayana kadar patateslerimizi kaynatıyoruz. Daha sonra haşlanmış patateslerimizin suyunu süzdükten sonra geniş bir kap içerisine patatesler soğumadan tereyağını ekliyoruz. Eğer tereyağı tadını seviyorsanız bir miktar daha arttırabilirsiniz. Tereyağını eklediğimiz patatesleri püre kıvamına getirene kadar iyice eziyoruz. Daha sonra sütünü, tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. İyice karışmış patates püremizin içerisine kaşarımızı da ekleyip servis etmeye hazır hala getiriyoruz.
Ayrıca farklı bir servis önerisi olarak aynı şekilde hazırladığınız patates püresini bir borcamda önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirdiğinizde üstü nar gibi kızarmış fırında patates püreniz hazır olacaktır. Afiyet olsun!
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Kabak Mücver Tarifi Yapılışı: Evde lezzetli kabak mücveri nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
- 2 Kolay ve Lezzetli Mücver Tarifi - Yapılışı: Evde klasik nefis kabak mücveri nasıl yapılır, tarifi nedir?
- 3 Nefis Kabak Yemeği Tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte evde kolay ve lezzetli kabak yemeği tarifi
- 4 En Lezzetli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı - Ev yapımı, nefis sade ve zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli ve sağlıklı bamya yemeği tarifi: Evde kolay ve nefis bamya yemeği nasıl yapılır?
- 6 Şifa kaynağı ve besin deposu karnabahar tarifi ve yapılışı: Evde sebzeli ve nefis karnabahar nasıl yapılır?
- 7 En Kolay ve Lezzetli İstiridye Mantarı Tarifi: Nefis İstiridye Mantarı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Sağlıklı bir yemek menüsü için kereviz tarifi: Kereviz yemeği nasıl yapılır?
- 9 Barbunya tarifi burada! Nefis yemek tarifleri arasında yer alan barbunya tarifi...
- 10 Sebzeli mantar sote tarifi ve yapılışı: Sebzeli mantar sote nasıl yapılır?