Perşembe 17.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 17.03.2016 09:47

Künefe Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 150 gr Tel Kadayıf
  • 100 gr Tereyağ
  • 100 gr Dil Peyniri
  • 1 Kaşık Pekmez (şart değil ama olursa rengigüzel kızarır)

Şerbeti

  • 4/3 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1-2DamlaLimon

Hazırlanışı

  • İlk önce şerbeti hazırlıyoruz çünkü künefe sıcak şerbet soğuk olması gerek.
  • Kadayıfıyı tel tel ayırıp havalandırıyoruz.
  • 50 gr Tereyağını eritip kadayıfın üstüne döküp elimizle çok sıkmadan yağı yediriyoruz.
  • Orta boy bir tavaya(çok çok büyük olmasın)kalan tereyağın yarısını sürüp üzerini pekmezle sıvıyoruz kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz dil peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfıda üzerine yayıp üzerine uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2saat bekletelim.
  • Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevirepişirelim.
  • Bir tarafı pişincebir tepsiyada tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağıda sürüp künefenin diğer tarafını pişiriyoruz.
  • Bir tabağa alıyoruz ve üzerine hazırladığımız şerbetihemen döküpsoğutmadan yiyiyoruz. Afiyet Olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.