Çarşamba 21.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 21.12.2016 14:43

Pekmezli pelte tarifi - Pekmezli pelte nasıl yapılır?

Yapılması kolay ve lezzetli tatlılarımızdan biri olan; Pekmezli pelte...

Malzemeler:

1 su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı su
4.5 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için;Ceviz içi

Pekmezli pelte yapılışı:

Üzüm pekmezi,su ve buğday nişastasını bir kaba koyarak iyice karıştıralım.Sonra kısık ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Hazırlanan bu karışımı servis kaplarına dolduralım ve peltemizi oda sıcaklığında ılınmasını bekleyelim.Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp soğutalım.Servis sırasında isteğe bağlı olarak ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.