Perşembe 22.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 22.12.2016 12:05

İrmikli şekerpare tarifi - irmikli şekerpare nasıl yapılır?

Şerbetli tatlı dendiğinde ilk akla gelenlerden şekerpare tarifini sizler için hazırladık.

İRMİKLİ KEŞERPARE MALZEMELERİ:

Yarım kg irmik
250 gram tereyağı
4 adet yumurta
İki buçuk su bardağı un
1 çay bardağı maden suyu
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı dövülmüş
ceviz içi
Bir tutam tuz

Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu

İRMİKLİ KEŞERPARE YAPILIŞI:

BİR tencerede irmik ve tereyağını yarım saat çok ağır ateşte sürekli karıştırarak pembeleştirin. Soğuduktan sonra yumurta, elenmiş un, maden suyu, tozşeker, kabartma tozu, ceviz içi ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Diğer tarafta tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 2 taşım daha kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakın. Sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.