Giriş Tarihi: 22.12.2016 12:21 Son Güncelleme: 22.12.2016 12:22

Lokma tatlısı tarifi - lokma tatlısı nasıl yapılır?

Lokma tatlısı tarifi - lokma tatlısı nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik lokma tatlısı tarifini sizler için hazırladık.

LOKMA TATLISI MALZEMELERİ:

Yarım çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
Bir buçuk tatlı kaşığı tozşeker
4 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

LOKMA TATLISI YAPILIŞI:

Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Şerbeti soğuması için bir kenara alın. Hamur için, kuru mayayı yarım su bardağı ılık suyun içinde tozşekerle birlikte eritin. 10 dakika mayalanmaya bırakın.

Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Mayalanmış suyu, tuzu, yumurtayı ve kalan bir buçuk su bardağı ılık suyu ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için yarım saat dinlendirin.

Dinlenmiş hamurdan çay kaşığı yardımıyla parçalar koparıp, kızdırılmış sıvıyağa atın ve hafif pembeleşene kadar kızartın. Kızaran lokmaları soğuk şerbetin içine alın ve şerbeti çekmesi için 1-2 dakika bekletin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkarın.
.