Giriş Tarihi: 22.12.2016 10:53 Son Güncelleme: 22.12.2016 10:59

Tel kadayıf tarifi - tel kadayıf nasıl yapılır?

çay saatleriniz vazgeçilmezi tatlı tariflerini sizler için hazırladık.

TEL KADAYIF MALZEMELERİ:

Yarım kg kadayıf
150 gram ceviz içi
250 gram margarin veya sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt veya su
Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limon

TEL KADAYIF YAPILIŞI:

Öncelikle şerbet için, su ve şekeri kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ilave edin ve soğutun. Kadayıfları küçük bir tepsiye koyun. Yağı eritin. Elinizle kadayıfları alt üst ederek yağı yedirin. Kadayıfın yarısını ayırın. Yarısını tepsiye döşeyin ve elinizle bastırın. İri dövülmüş cevizleri serpin. Kadayıfın kalan yarısını cevizlerin üzerine döşeyin. 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine sıcak süt veya su gezdirin.

Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerini dövülmüş ceviz ve fıstıkla süsleyip, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.