Cuma 23.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Cuma 23.12.2016 15:14

İncir tatlısı tarifi - incir tatlısı nasıl yapılır?

Yemekten sonra yiyebileceğiniz enfes bir tatlı...

İncir Tatlısı İçin Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı dövülmüş ceviz

6 adet kuru incir(ufak ufak doğranıp suda bekletilecek )

1 paket kabartma tozu

şerbeti için;

1, 5 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı nescafe

yarı su bardağı şeker

Kreması için;

1 lt süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

5 yemek kaşığı şeker

1 paket sade krem şanti

50 gr tereyağ veya margarin

İncir Tatlısı Yapılışı:

Keki için olan bütün malzemeyi karıştırıp 180 derecede 20 dakika pişirelim kek ince olduğundan çok çabuk pişiyor.

Şerbeti için nescafeyi hazırlıyalım, nescafe soğuk olacak ve kek fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra keke dökelim

Kek fırında pişerken muhallebiyi hazırlıyabiliriz krem şanti ve tereyağ hariç tüm malzemeyi pişirelim indirmeye yakın tereyağını ilave edelim ocağın altını kapatınca krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım.

Şerbetli kekimize muhallebiyi döküp üzerine isteğe bağlı hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyip soğuması için buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.