Cuma 23.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Cuma 23.12.2016 11:43

Susamlı revani tarifi - Susamlı revani nasıl yapılır?

Muhteşem lezzetiyle revani tatlısı..

SUSAMLI REVANİ MALZEMELERİ:

-4 adet yumurta
-1 su bardağı tozşeker
-1 kahve fincanı maden suyu
-1 kahve fincanı sıvıyağ
-1 kahve fincanı irmik
-2 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
-1 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 çay bardağı susam
Şerbeti için:
-3'er su bardağı tozşeker ve su
-3 damla limon suyu

SUSAMLI REVANİ YAPILIŞI:

Derin bir kapta yumurta, tozşeker, maden suyu, sıvıyağ ve irmiği çırpıcı ile çırpın. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğunu katın. Tereyağı ile orta büyüklükteki fırın kabını yağlayın. Karışımı boşaltın ve üzerine susam serpin.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından almaya yakın üzerine 1 su bardağı su gezdirin ve tekrar 5 dakika pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynatın ve soğutun. Sıcak tatlının üzerine gezdirin.

Afiyet olsun..

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.