Giriş Tarihi: 29.12.2016 15:13 Son Güncelleme: 29.12.2016 15:13

Şöbiyet Tatlısı tarifi - Şöbiyet Tatlısı nasıl yapılır?

Şöbiyet Tatlısı tarifi - Şöbiyet Tatlısı nasıl yapılır?

Lezzetiyle sizi büyüleyecek

ŞÖBİYET TATLISI MALZEMELERİ:

-1 paket baklavalık yufka.

-250 g boz fıstık.

-4 yemek kaşığı irmik.

-2 su bardağı süt.

-250 g sade yağ.

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker.2 bardak su.

ŞÖBİYET TATLISI YAPILIŞI:

Süt ve irmiği tencereye koyup karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Baklavalık yufkadan 1 tane alıp üzerine eritilen yağı sürün.

2. Yufka ile üzeri kapatıp tekrar yağlayın. 4 eşit parçaya bölüp dikdörtgen dilimler çıkartın. Çıkan her dilimi de ikiye bölüp üçe katlayın. Kare dilimler oluşacaktır. Üzerine soğuyan kaymak ve boz fıstık koyun. Üçgen şeklini alacak şekilde kapatıp fırın tepsisine alın. Tepsi dolana kadar aynı işlem uygulayın.

Son olarak eritilen yağı gezdirerek 180 derecede fırına verin. Su ve şekeri tencereye alarak şerbeti pişirin. Kıvama gelince ocaktan alıp sıcakken fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin. Şerbetini çekince boz fıstık serpilerek sunuma alabilirsiniz..

Afiyet olsun.