Perşembe 29.12.2016 00:00

Tahinli kabak tatlısı tarifi - tahinli kabak tatlısı nasıl yapılır?

Daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gereken enfes bir tatlı tarifi...

Tahinli Kabak Tatlısı İçin Malzemeler:

1,5 kilo soyulmuş dilimlenmiş kabak

3,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz kırığı

1 çay bardağı tahin

Tahinli Kabak Tatlısı Yapılışı:

Soyup 3-4 parmak kalınlığında dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencereye alın.

Üzerlerine 3,5 su bardağı toz şekeri serpip tencerenin kapağını kapatın ve bir gece dinlendirin.

Sabah sulanan kabakların üzerinde şeker kalıntısı kalıp kalmadığına bakın. Kalmışsa alt üst edip suya karışmasını sağlayın.

Tencereyi kapağı kapalı olarak ocağınızın en ufak gözüne koyun ve ocağı en düşük seviyede açın.

Kabakları ağır ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakın. 40 dakika sonunda bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. (Bıçak rahat batıyorsa pişmiştir.) Eğer daha pişmesi gerekiyorsa 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Pişen tatlıyı tencereden bir borcama alın. Üzerine suyundan gezdirerek soğumaya bırakın.

Soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.