Son Güncelleme: Perşembe 23.02.2017 17:51
Ahlat Reçeli Tarifi - Nasıl Yapılır?
Buruk bir tadı olan ahlat meyvesi genelde Anadolu’da bolca bulunan bir meyvesidir. Sizler de bu meyvelerle ahlat reçeli yapabilir ve ailenizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 kilo olgun ahlat
750 gram toz şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
1. İlk olarak ahlat meyvelerini bol suda yıkayın ve kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp küp doğrayın ve bir kaseye alın.
2. Doğranmış olan ahlat meyvelerinin üzerine toz şeker dökün ve bir gece buzdolabında bekletin.
3. Toz şekere yatırmış olduğunuz ahlatları ertesi gün buzdolabından çıkarın. Ahlatlar suyunu salmış olacaktır.
4. Eğer ahlat meyveleri fazla sulanmamışsa, üzerine bir miktar su ilave ederek reçel tenceresi içerisine alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
5. Reçeliniz fokurdamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin. Reçelinizin üzerinde köpük birikirse sıyırmayı ihmal etmeyin.
6. Ahlat reçeliniz koyulaşmaya başlayınca kıvamını test edin. Eğer kıvamı yeterinde koyuysa, içerisine limon suyunu da ilave ederek bir taşım daha kaynamaya bırakın. Reçeliniz 2-3 dakika da limon suyu ile kaynadıktan sonra kavanoza doldurabilirsiniz.
7. Eğer ahlat reçelini hemen tüketmeyecekseniz, önceden kaynamış suda bekletilerek sterilize edilen kavanozun içerisine doldurun ve yine kaynamış suda bekletilip ardından kurutulan kavanoz kapağı ile ağzını güzelce kapatın.
8. Reçel kavanozunu ters çevirin ve mutfağınızda kuytu bir köşeye koyarak 12 saat boyunca soğumasını bekleyin.
9. Ev yapımı ahlat reçelinizi ertesi gün ışık almayan serin ve nemsiz bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?