Son Güncelleme: Pazartesi 27.02.2017 10:54
Şekerpare Reçeli Tarifi - Şekerpare Reçeli Nasıl Yapılır?
Öncelikle şekerpare nedir buna bir bakalım. Şekerpare, kayısı meyvesinin bir çeşididir. Haziran ayında toplanır. Kayısıya göre daha şekerlidir. Çekirdek kısımları daha lezzetlidir.
MALZEMELERİ:
1 kg şekerpare kayısı
Yarım kilo toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
1. Şekerpareleri bol su altında güzelce yıkayın ve keskin bir bıçakla ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.
2. Dilerseniz şekerpareleri ince dilimler halinde kesebilir ya da ikiye bölünmüş şekilde reçel tenceresine alabilirsiniz.
3. Şekerpareleri reçel tenceresine koyduktan sonra üzerine 1 kilo şekeri dökün ve buzdolabına koyarak bekletin.
4. Bir gece toz şekerde bekleyen şekerpareler, sabah kalktığınızda suyunu salmış olacaktır.
5. 12 saat boyunca şekere yatırılan şekerpareleri ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
6. İsterseniz içerisine 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz.
7. Kaynamaya başlayan şekerpare reçeli üzerinde köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri sıyırın.
8. Ateşi kısın ve şekerpareleri ağır ağır kaynatın.
9. 20 dakika boyunca kısık ateşte kaynayan şekerpareler reçel kıvamını almış olacaktır.
10. Şekerpare reçelinizi ocaktan almadan evvel içerisine limon suyunu ilave edin.
11. Limonsuyu ile bir taşım daha kaynayan reçeli ocaktan alabilirsiniz.
12. Reçeliniz biraz soluklanınca, kavanozun içerisine kepçe ile doldurmaya başlayabilirsiniz.
13. Kavanozunun kapağını sıkıca kapatın ve reçel kavanozunu ters çevirdikten sonra soğuması için bir köşeye alın.
Şekerpare reçelinizi 12 saat sonra serin, kuru ve karanlık bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?