Perşembe 23.02.2017 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 23.02.2017 17:06

Vanilyalı Mango ve Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Reçel tariflerinin her birinde meyve ve şeker oranı farklıdır. Bazen birkaç meyve ile de ortaya şahane reçeller ortaya çıkarabilirsiniz. Ancak şeker ayarını çok iyi yaparsanız reçelinizin tadı da herkesin beğeneceği şekilde olabilir.

Aromaları birbirine yakın meyveler arasından seçiminizi yaparak ve nane, vanilya, karanfil, tarçın da ilave ederek kendi özel reçel tariflerinizi deneyebilirsiniz. Reçel yapmayı çok seven bayanlar için bu yazımızda vanilyalı mango ve şeftali reçeli tarifini paylaşacağız. Olgun şeftali ve mango ile hazırlanan bu reçelde vanilya güçlü kokusu ile adeta iştah kabartıyor. Aşağıda yer alan değişik reçel tarifini sizler de evinizde deneyerek marmelat benzeri bu reçeli aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sabahları afiyetle yiyebilirsiniz.

Malzemeler:

800 gram şeftali

200 gram olgun mango

700 gram toz şeker

1 paket vanilya

1 adet limon

Yapılışı:

1.Olgun mango ve şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra çekirdek kısımlarını çıkarın ve küp küp doğrayarak bir kase içerisine alın.

2.Doğradığınız meyvelerin üzerine toz şeker, 1 adet limonun suyu ve vanilyayı serperek, kasenin ağzı kapalı şekilde bir gün boyunca buzdolabında bekletin.

3. Buzdolabında dinlenen ve aromaları birbirine karışarak sulanan meyveleri ertesi gün buzdolabından çıkarın. Ardından meyveleri el blenderi ile marmelat kıvamına getirin.

4. Blender ile ezilen meyveleri büyük bir tencere içerisine aktarın ve bir taşım kaynatın.

5. 10 dakika sonra kaynamaya başlayan reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin.

6. 25 dakika boyunca pişen reçelden bir kase içerisine bir çay kaşığı ölçüsünde akıtın ve kaseyi buzdolabına koyun. 5 dakika sonra reçeli buzdolabından çıkararak kıvamını test edin. Eğer kaseyi eğince reçeliniz su gibi akmıyorsa, ocaktan almaya hazırdır.

7. Reçelinizi steril cam kavanoz içerisine aktardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Konserveyi ters çevirdikten sonra reçel kavanozlarının soğumasını bekleyin.

8. Hazırlamış olduğunuz ev yapımı vanilyalı mango ve şeftali reçelini serin, ışık almayan ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.