Nar Reçeli Tarifi - Nar Reçeli Nasıl Yapılır?
Nar reçeli o kadarda lezzetli olan nar reçeli nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla nar reçeli ve nasıl yapıldığında dair tüm ayrıntılar...
MALZEMELER:
3 buçuk bardak taze sıkılmış nar suyu
1 bardak nar taneleri
3 bardak toz şeker
1 adet limon
Not: 3 buçuk bardak nar suyu ve bir bardak nar tanesi için yaklaşık 2 buçuk kilo nar kullanmanız gerekir.
YAPILIŞI:
1. Bir adet büyük narı kenara ayırın ve diğer narların hepsinin suyunu sıkın. Nar suyunu sıkmak biraz zahmetli olabilir. Bu nedenle, birçok market ve mağazada satılan nar sıkma aparatlarından alabilir ve narların suyunu kolay bir şekilde sıkabilirsiniz. Eğer elinizde nar sıkma aleti yoksa narları tanelerinden ayırdıktan sonra süzgeçten geçirebilirsiniz. Ancak bu işlem epey vaktinizi alabilir.
2. Kenara ayırdığınız bir adet büyük narın tanelerini bir kasede bekletin.
3. Büyük bir tencere içerisine nar suyu ve toz şekeri koyun. Yüksek ısıda şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eriyerek, kaynama noktasına ulaşınca orta ateşte yarım saat boyunca nar suyunu kaynatın.
4. Şekerle harmanlanan nar suyu kaynadıkça üzerinde pembe köpükler oluşur. Bu köpükleri her defasında sıyırın.
5. Yarım saat kaynayan nar suyunun içerisine nar taneleri ve taze limon suyunu ilave edin.
6. Nar reçelinizi 10 dakika daha kaynatın.
7. Buzdolabında beklettiğiniz soğuk bir çay tabağı içerisine reçelden bir çay kaşığı damlatın. Ardından parmağınızla tabaktaki reçeli bastırın. Eğer pişen nar reçeliniz yayılmıyorsa ve koyu jölemsi bir kıvama sahipse, reçeliniz kavanoza doldurmaya hazır demektir.
8. Reçelinizin pişip pişmediğini test ettiğinizde hala sulu bir kıvamdaysa ve tabakta yayılıyorsa, bir süre daha reçelinizi kaynamaya bırakın. Reçeliniz tam koyu kıvama ulaşınca ocaktan alın.
9. Reçel pişmeden 10 dakika önce kaynamış suda bekletilen ve ardından kurulanan sıcak kavanozun içerisine reçelinizi ocaktan alır almaz dökün.
10. Yine, kaynamış suda bekletilen yeni kavanoz kapağını kurulayıp reçel kavanozunun ağzınızı sıkıca kaparak mühürleyin. Bu sayede reçeliniz hava almaz ve aylarda tazeliğini korur.
11. Reçelin kapağını kapattıktan sonra ters çevirin ve 24 saat bu şekilde bekletin.
13. Hazırlamış olduğunuz nar reçelini ertesi gün serin, kuru ve karanlık bir ortama alarak ya da buzdolabına koyarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?