Cumartesi 25.02.2017 00:00

Portakal Reçeli Tarifi - Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Sofraların en güzel reçeli olan portakal reçeli nasıl yapılır? İşte reçele ait olan tüm detaylar...

MALZEMELER:

1 buçuk kilo portakal

1 buçuk kilo toz şeker

4 bardak su

Yarım limon

YAPILIŞI:

1. Portakalları su altında güzelce yıkayın. Ardından her birinin kabuklarını hafifçe rendeleyin. Beyaz etli kısımları kalsın.

2. Dış kısımları rendelenen portakalları kaynar su içerisine bırakın ve bir müddet haşlayın. Bu işlem sayesinde portakalların acısı gitmiş olacaktır.

3. Yaklaşık 7-8 dakika haşlanan portakalları kaynar sudan alın ve süzgünün içerisine koyarak suyunun süzülmesini bekleyin. Süzgüde soğuyan portakalları küp küp veya ince dilimler halinde doğrayın.

4. Portakallar bir kenarda beklerken şerbet hazırlığına başlayın.

5. Reçel tenceresi içerisine toz şekeri ve suyu koyun. Ardından şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın ve orta ateşte şerbetin koyu bir kıvama gelmesini bekleyin.

6. Yaklaşık yarım saat boyunca kaynayan şerbetin içerisine doğranmış olan portakalları ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.

7. Kaynayan portakal reçeli üzerinde biriken köpükleri tahta kaşıkla sıyırmayı ihmal etmeyin.

8. Kısık ateşte ağır ağır kaynayarak pişen portakal reçeli ortalama bir saatte hazır hale gelir.

9. Reçelinizin kıvamına gelip gelmediğini kontrol etmek için buzdolabından çıkarılan soğuk bir tabak içerisine reçelden bir çay kaşığı akıtın. Ardından tabağı yukarı doğru eğin ve reçelin akıp akmadığını kontrol edin. Eğer reçel tabaktan su gibi akmıyorsa, kıvamını almış demektir.

10. Reçelinizi ocaktan almadan hemen evvel yarım limonu içerisine sıkın ve bir taşım daha kaynamaya bırakın.

11. Ocağın altını kapatıp reçel tenceresini ocaktan aldıktan sonra reçelinizi kavanozun içerisinde dikkatlice doldurun.

12. Kavanozun üst kısmında yarım boşluk bırakın ve ardından yeni kavanoz kapağı ile reçel kavanozunun ağzını sıkıca kapatın.

13. Reçel kavanozunu yaklaşık 10 dakika kaynamış suda bekleterek aylarca bozulmadan korunmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlem kavanoz kapağının mühürlenmesini sağlar ve kapak hava almaz.

14. Mutfağınızda pişirmiş olduğunuz ev yapımı portakal reçelinizi serin, kuru ve karanlık bir ortamda kış boyunca muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.