Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi - Rendelenmiş Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
Kış aylarında yetişen meyveler ile farklı reçel tarifleri denemek isteyenler için rendelenmiş ayva reçeli tarifini kışın aldıkları ayvaları değerlendirmek için reçelini yaparlar.
malzemeler:
Yarım kilo ayva
Yarım kilo toz şeker
2 bardak su
1 çorba kaşığı taze limon suyu
Yapılışı:
1. Ayvaları bol suda güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Ayvaları ikiye bölerek çekirdek kısımlarını güzelce temizleyin.
2. Temizlenen ayvaları rendenin geniş kısmı ile rendeleyin.
3. Rendelenen ayvaları tencerede bir taşım kaynatabilir ya da bir gece boyunca toz şekere yatırıp bekleterek yumuşamalarını bekleyebilirsiniz. Biz bu tarifimizde rende ayvalarımızı 2 bardak su ile haşladık.
4. Kaynar suya atıp yaklaşık 6-7 dakika haşladığımız rendelenmiş ayvaların üzerine artık toz şekeri ilave edebilirsiniz.
5. Toz şeker eriyene kadar arada bir reçelinizi karıştırın ve reçeliniz fokurdamaya başlayınca yüzeyinde biriken köpükleri sıyırın.
6. Kısık ateşte kaynayan rendelenmiş ayva reçeliniz bir süre sonra koyu bir kıvama gelmiş olacaktır. Rengi de koyulaşacaktır.
7. Reçelinizin kıvam testini yaptıktan sonra ocaktan almaya yakın içerisine limon suyunu ilave edebilirsiniz. Tercihe göre 2-3 adet karanfil de atmanızı öneriyoruz. Karanfil ayva reçeline ekstra bir lezzet ve koku verir.
8. Reçeliniz piştikten birkaç dakika sonra kavanoza aktarabilirsiniz. Kavanozun kapağını kapattıktan sonra 10 dakika kadar sıcak suda kaynatırsanız, reçeliniz uzun ömürlü olur. Ardından kavanozu ters çevirip 12 saat soğumaya bırakın.
9. Ev yapımı rendelenmiş ayva reçelinizi ışık almayan, serin ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?