Yeni Dünya Reçeli Tarifi - Yeni Dünya Reçeli Nasıl Yapılır?
Ana vatanı Çin olan yeni dünya, ülkemizin de ılıman bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Yeni dünya meyvesi ile yapılan reçel, bal rengi şerbeti ve taneleri ile oldukça iştah açıcı görünür. Sizler de yaz aylarında yeni dünya reçeli pişirerek, bu meyveleri değerlendirebilirsiniz.
Malzemeler:
Yarım kilo yeni dünya meyvesi
2 bardak toz şeker
1 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
1. Yeni dünya meyvelerini bol su altında yıkayın. Ardından eriklerin kabuklarını bıçak yardımıyla soyun.
2. Soyulmuş yeni dünya meyvelerini ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Dilerseniz, ince dilimler halinde kesebilirsiniz.
3. Temizlenip, doğranan yeni dünyaları limonlu su içerisine atarak kararmasını önleyin.
4. Reçel tenceresi içerisine şeker ve suyu koyun. Şeker eriyene kadar reçel şerbetini karıştırın.
5. Şerbetiniz kaynama noktasına geldikten sonra içerisine yeni dünya meyvelerini ilave edebilirsiniz.
6. Reçel fokurdarken üzerinde köpükler birikeceği için, bu köpükleri her defasında tahta kaşıkla sıyırmayı ihmal etmeyin.
7. Yeni dünya meyveleri kısa sürede yumuşayacak ve reçeliniz kıvamını almaya başlayacaktır. Reçelinizin kıvamını test ettikten sonra, ocaktan almaya yakın içerisine limon suyunu da ilave edebilirsiniz.
8. Kısık ateşte kaynayan reçeliniz en son bir taşım da limon suyu ile kaynadıktan sonra ocaktan indirilebilirsiniz.
9. Ocaktan aldığınız reçeli sıcaklığı ile cam bir kavanoz içerisine dikkatli bir şekilde doldurun.
10. Kaynamış suda bekleyen yeni kavanoz kapağı ile reçel kavanozunuzun kapağını sıkı bir şekilde kapatın.
11. Reçel kavanozunu ters çevirin ve mutfağınızın bir köşesine alarak 12 saat boyunca dinlendirin.
12. El emeğiniz ile hazırlamış olduğunuz ev yapımı yeni dünya reçelini serin, ışık almayan ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?