Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi - Yeşil Ceviz Reçeli Nasıl Yapılır?
Yeşil ceviz reçeli oldukça değişik bir tatlıdır ve ilginç lezzetli bir tadı vardır. Yeşil ceviz reçeli nasıl yapılır? Herkesin merak ettiği o reçelin tüm ayrıntılarıyla sizlere tarifini sunduk ...
MALZEMELER:
25 adet yeşil ceviz
Yarım kilo toz şeker
1 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
5 adet karanfil
Kireç kaymağı için:
250 gram sönmemiş kireç
5 litre su
YAPILIŞI:
1. Yeşil cevizlerin kabuklarını güzelce sıyırın ve içerisine su doldurun. Bir hafta boyunca her gün, günde iki defa cevizlerin suyunu değiştirerek su içerisinde bekletin. Bu sayede cevizler yumuşayacak ve acısı gidecektir.
2. Derin bir kase içerisine 5 litre suyu dökün ve içerisine sönmemiş kireci ilave ederek karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
3. Bir gece boyunca dinlenen kireç dibe çökecek ve kireç kaymağı ertesi gün hazır hale gelecektir.
4. Kireç suyu hazır olunca, bir hafta suda bekleyen yeşil cevizleri içerisine dökün ve bir gün beklemeye alın.
5. Bir gün boyunca kireç suyunda bekleyen yeşil cevizleri ardından güzelce yıkayın.
6. Kaynamış suyun içerisine yeşil cevizleri attıktan sonra beş dakika boyunca kaynamaya bırakın. Ardından suyu süzün ve cevizleri soğuk suda yıkayın. Bu işlemi üç defa tekrar edin.
7. En son yeşil cevizleri yarım saat daha kaynattıktan sonra reçel pişirmeye hazır hale gelecektir.
8. Reçel tenceresine bir bardak su ve toz şekeri alın. Kaynayana kadar şerbeti karıştırın.
9. Reçel şerbeti hazır kıvama gelince içerisine yeşil cevizleri ilave edin. Reçeliniz kaynarken karanfilleri de içerisine ilave edin.
10. Reçeliniz kıvama gelince içerisine limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
11. Kepçe ile reçeli kavanoza dökün ve kavanozun ağzını kapatarak ters çevirin.
13. Büyük bir zahmetle hazırlamış olduğunuz yeşil ceviz reçelini 12 saat sonra serin, nemsiz ve karanlık bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?