Armut Reçeli Tarifi - Armut Reçeli Nasıl Yapılır?
Hafif mayhoş bir tada sahip olan armut reçeli, parlak jelimsi kıvamı ile adeta iştah kabartır. Kızarmış ekmeğin üzerine tereyağı ve armut reçeli sürerek, yeni demlenmiş çayın eşliğinde yemenin tadına doyum olmaz.
MALZEMELER:
8 adet armut
4 bardak toz şeker
1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
1/8 (2-3 adet) çay kaşığı karanfil
YAPILIŞI:
1. Armutların kabuklarını soyun ve çekirdeklerinden ayırın.
2. Armutları kesme tahtası üzerinde küp küp doğrayın. Eğer armut reçelinizin tane tane olması yerine marmelat kıvamında olmasını istiyorsanız, soymuş olduğunuz armutları rendeleyebilirsiniz.
3. Tüm malzemeleri büyük bir tencere içerisine koyun ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
4. Reçeliniz kaynamaya başlayınca, ateşin altını kısın ve ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin.
5. Reçelinizin koyu bir kıvama gelmesi için yaklaşık 2 buçuk saat boyunca kaynaması yeterli olacaktır.
6. Reçeliniz kaynarken, üzerinde oluşan köpükleri ara sıra kaşık yardımıyla sıyırmayı da ihmal etmeyin.
7. Reçel kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
8. Önceden yıkayıp hazır ettiğiniz yarım litrelik kavanoza reçelinizi kepçeyle doldurun.
9. Reçeli kavanoza doldururken, kavanozun üzerinde yarım parmak boşluk kalmasına dikkat edin.
10. Kavanozun ağız kısmını bezle temizledikten sonra, kapağını güzelce kapatın.
11. Bir tepsi içerisine kaynamış su dökün ve reçel kavanozunu ters bir şekilde bu tepsiye kapatın.
12. 10 dakika kaynamış suda beleyerek kapağı sağlam hale gelen reçel kavanozunuzu soğuması için başka bir yere alın.
Hazırlamış olduğunuz armut reçelini serin, nemsiz ve karanlık bir ortamda saklayınız. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?