Kuru İncir Reçeli Tarifi - Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
Tatlıya düşkün olanların denemesi gereken lezzetlerden biri olan kuru incir reçeli, yoğun tadı ve kıvamı ile aklınızı başınızdan alabilir kuru inciri sizler için hazırladık.
MALZEMELER:
1 kilo kuru incir
1 buçuk kilo toz şeker
1.5 litre su
1 bardak susam
1 adet limon
YAPILIŞI:
1. Kuru incirlerin hepsini küçük küçük doğrayın ve bir kenara alın.
2. Reçel tenceresinin içerisin su ve toz şekeri koyduktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.
3. Şerbetiniz 15-20 dakika boyunca kaynadıktan sonra doğramış olduğunuz kuru incirleri içerisine ilave edin.
4. Reçelin iyice koyu bir kıvam almasını bekliyoruz. Dilerseniz kısık ateşte ağır ağır da kaynatabilirsiniz.
5. Reçel kaynarken bir yandan da tava içerisinde susamları kavurun.
6. Kavrulan susamları kaynayan reçelin içerisine ilave edin.
7. Reçeliniz tam istediğiniz kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edebilirsiniz.
8. Limon suyu ile bir taşım kaynayan kuru incir reçelinizi ocaktan alabilirsiniz. Reçelin piştiğini kuru incirler dibe çökünce anlayabilirsiniz.
9. Reçeli ocaktan alır almaz önceden sıcak suda bekletilmiş kavanozların içerisine doldurabilirsiniz. Sterilize kavanoza reçelinizi döktükten sonra kavanozun etrafını ve ağız kısmını güzelce silin.
10. Kavanozun üstünde yarım parmak boşluk kalmasına dikkat edin ve ardından kaynamış suda bekletilen kapakla kavanozu sıkıca kapatın. Dilerseniz, reçeli kavanoza koyup ağzını kapattıktan sonra kavanozu kaynatarak da hava almaması için kapağı mühürleyebilirsiniz.
11. Reçel kavanozunuzu ters çevirdikten sonra soğuması için bir kenara alın.
Hazırlamış olduğunuz kuru incir reçelini kuru, nemsiz ve karanlık bir ortamda muhafaza ederek 6 boyunca tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?