Kuşburnu Reçeli Tarifi - Kuşburnu Reçeli Nasıl Yapılır?
Kuşburnu reçeli eşsiz tadıyla ve çok hoş kokusuyla inanılmaz ve kolay yapılan bir reçeldir.
MALZEMELER:
1 kilo kuşburnu
1 kilo toz şeker
Yarım limon
Su
YAPILIŞI:
1. Taze kuşburnu meyvelerini ikiye bölerek içlerinden çekirdeklerini çıkarın.
2. Temizlemiş olduğunuz kuşburnu meyvelerini su altında güzelce yıkayın.
3. Eğer marketten dondurulmuş kuşburnu aldıysanız, hazır temizlenmiş olacağından ılık su altına tutmanız yeterli olacaktır.
4. Temizlenmiş olan kuşburnu meyvelerini yeteri miktar su eşliğinde 20 dakika haşlayın.
5. Kuşburnu meyveleri yumuşamış olacaktır. Suyunu süzün ve kuşburnu tanelerini süzgeçten geçirin.
6. Eğer taneli kuşburnu reçeli istiyorsanız, kuşburnu meyvelerini haşladıktan sonra süzgeçten geçirmenize gerek yoktur.
7. Kuşburnunu reçel tenceresine alın. İçerisine şeker ve limon suyunu ilave edin.
8. Ocağı orta ateşe getirerek kuşburnu reçelinizi yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatın.
9. Reçeliniz istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Kuşburnu reçelini uzun süre kaynatırsanız C vitamini değeri çok fazla yok olur. O nedenle, uzun süre kaynatmaktan kaçının.
10. Kuşburnu reçelini temiz kavanozlara dökün ve kapağını kapatarak ters çevirin.
11. Kavanoz kapağını 10 dakika kaynamış suda beklettikten sonra kapatırsanız, kavanozun içerisine hava girmesi imkansız olacaktır.
Soğuyan kuşburnu reçelinizi kuru, nemsiz ve serin bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?