Pazartesi 27.02.2017 00:00

Muz Reçeli Tarifi - Muz Reçeli Nasıl Yapılır?

Günlerce duran muzu nasıl değerlendiririz reçel yaparak işte muz reçeline ait olan tüm detaylar...

MALZEMELER:

2 buçuk kilo olgun muz

1 kg toz şeker

Yarım limon suyu

Yarım bardak su

YAPILIŞI:

1. Yarım bardak suyun içerisine limon suyunu sıkın.

2. Muzların kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde kesin ve üzerine limonlu suyu gezdirerek harmanlayın. Bu yöntem sayesinde muzların kararmasını önlemiş olursunuz ve reçel içerisinde muz taneleri daha parlak bir renge sahip olur.

3. Reçel tenceresinin içerisine şekeri koyun ve karamel rengini alana kadar iki üç dakika karıştırın.

4. Eriyen ve rengi koyulaşan şekerin içerisine muz dilimlerini ilave edin ve bir fincan da su ekleyin.

5. Kaynayan reçelinizi ara sıra karıştırarak 30 dakika boyunca pişirin.

6. Özellikle son 10 dakika boyunca muz tanelerinin birbirine yapışmasını önlemek için reçeli sürekli karıştırın.

7. Ateşin altını kapattıktan sonra, kaynamış sudan alınan sıcak kavanozların içerisine reçeli dökün.

8. Reçel kavanozunu silip, ağzını kapattıktan sonra kavanozu ters çevirin ve soğuması için bir kenara alın.

Hazırlamış olduğunuz muz reçelini serin, nemsiz ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.