Yeşil Domates Reçeli Tarifi - Yeşil Domates Reçeli Nasıl Yapılır?
Yaz sezonunun başlarında henüz olgunlaşmamış domateslerin dalından toplanmasının ardından yapılan yeşil domates reçeli, sanılanın aksine son derece güzel bir tada sahiptir.
MALZEMELERİ:
1 kg yeşil domates
750 gram toz şeker
2 adet limon
YAPILIŞI:
1. Yeşil domateslerinin her birini güzelce yıkayın ve temizleyin. Domateslerin çok çekirdekli olmamasına dikkat edin. Eğer fazla çekirdekleri varsa, ikiye bölüp temizlerken çekirdeklerini de alabilirsiniz.
2. Domatesleri küp küp doğrayın. Tanelerin iriliğini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
3. Yıkayıp, doğramış olduğunuz domatesleri reçeli yapacağınız tencerenin içerisine koyun.
4. Domateslerin üzerine iki adet limonu sıkın ve şekeri ilave edin.
5. Tencere içerisindeki domatesleri yaklaşık 12 saat buzdolabında bekletin.
6. 12 saat sonra reçelinizi ocağa koyun ve kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
7. Kaynamaya başlayan reçelin altını kısın ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.
8. Reçel üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla sıyırmayı ihmal etmeyin.
9. Yaklaşık bir saat kaynayan yeşil domatesler reçel kıvamını almış olacaktır. Domates tanelerinin daha yumuşak ve ağızda kolay eriyen kıvama sahip olmasını istiyorsanız, bir buçuk saat kadar kaynatabilirsiniz.
10. Reçeliniz pişince ocaktan alın ve öncede kaynamış suda bekleyerek sterilize kavanozun içerisine reçelinizi dökün.
11. Kavanozun ağız kısmını sildikten sonra, kapağını kapatın ve ters çevirin.
Reçel kavanozunuzun üzerine tarih atarak, serin ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?