Islak kek nasıl yapılır? En güzel ıslak kek tarifi yapılışı
Browni tadında bir ıslak kek yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Özellikle misafirlerinize sunabileceğiniz bu tarifi ufak dokunuşlar ile süsleyerek mükemmel bir görüntü oluşturabilirsiniz. Kuru yemiş ve meyve ekleyerek ıslak kekinize ayrı bir hava katabilirsiniz. İşte en güzel ıslak kek tarifi yapılışı…
Tatlı denilince ilk akla gelen türlerden birisi de kektir. Islak kek ise damak tadımızın vazgeçilmezidir. Türk mutfağının en çok yapılan tatlı türlerinden birisi olan ıslak kekin tarifini bu başlık altında okuyucularımız için derledik. Çayın yanında sunum yapabileceğiniz bu tatlıyı ufak dokunuşlar ile süsleyerek renkli bir görüntü ortaya çıkartabilirsiniz. İşte en güzel ıslak kek tarifi…
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
200 gram tereyağı
1.5/2 su bardağı süt
İçinin ıslaklığı ve bol kakaosuyla diyetteyken bile aklımızı çelen brownie, ağızda dağılan, çayın kahvenin yanında afiyetle yenen misler gibi bir lezzet. Nasıl yapıldığını bilmek gerek.
Nasıl Yapılır?
Tereyağını ocağa alın ve kısık ateşte erimeye bırakın. Ardından bir kısmıyla kullanacağınız kek kalıbını yağlayın, kalan kısmıysa ılıması için bir kenara ayırın. Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri de ekleyip mikser kullanarak, yüksek devirde güzelce çırpın. Yumurta ve toz şeker iyice karıştıktan sonra içine eritilmiş tereyağını, sütü, vanilyayı, kakaoyu ve rendelenmiş portakal kabuklarını ilave edin ve çırpma işlemine devam edin.
Hazırladığınız bu karışıma un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin. Harcı güzelce karıştırıp son olarak iri çekilmiş fındık içini de karışıma ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Harcınız hazır oldu bile.
Ardından yağladığınız fırın tepsisini alın ve içine tüm harcı koyup üzerini spatulayla düzeltin. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. 25 dakikanın sonunda fırının derecesini 150'ye düşürüp 10 dakika daha pişirme işlemine devam edin. Brownie piştikten sonra oda sıcaklığında bir süre dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?