Aşure tarifi... Aşure nasıl yapılır?

Aşure nasıl yapılır? Aşure malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli aşure tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla aşure tarifi Sofra'da...

AŞURE MALZEMELER

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1'er su bardağı kayısı, badem,
  • Kuş üzümü
  • Bir buçuk çorba kepçesi toz şeker
  • 1 su bardağı gülsuyu
  • Üzeri için:
  • 1 adet nar
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Ceviz

AŞURE YAPILIŞI

Buğdayı yıkayıp, tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, tencerenin kapağını kapatın. Ertesi gün suyunu süzdürüp, yeniden bol su ekleyin. Ocağa alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca dörde bölünmüş kayısı, badem ve kuş üzümü ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca toz şeker ve gülsuyu ilave edin. Ocaktan alıp, servis tabaklarına pay edin. Üzerine tarçın, nar ve ceviz serpiştirip servis yapın.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.