Aşure tarifi... Aşure nasıl yapılır?
Aşure nasıl yapılır? Aşure malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli aşure tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla aşure tarifi Sofra'da...
AŞURE MALZEMELER
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1'er su bardağı kayısı, badem,
- Kuş üzümü
- Bir buçuk çorba kepçesi toz şeker
- 1 su bardağı gülsuyu
- Üzeri için:
- 1 adet nar
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
AŞURE YAPILIŞI
Buğdayı yıkayıp, tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, tencerenin kapağını kapatın. Ertesi gün suyunu süzdürüp, yeniden bol su ekleyin. Ocağa alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca dörde bölünmüş kayısı, badem ve kuş üzümü ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca toz şeker ve gülsuyu ilave edin. Ocaktan alıp, servis tabaklarına pay edin. Üzerine tarçın, nar ve ceviz serpiştirip servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?