Muhallebi Nasıl Yapılır?
Geleneksel tatlarımızdan olan ve pratik yapımıyla vazgeçilmez olan muhallebinin evde nasıl yapılacağınızı öğrenmek ister misiniz ? Muhallebinin yapımı yaklaşık 10 dakika sürüyor. Yaz günlerinde meyve veya bisküvi gibi farklı sunumlarıyla güzel bir tat. İşte lezzetli muhallebi tarifimiz.
MUHALLEBİ KALORİ ORANI
Muhallebinin 100 gramında 122 kcal bulunmakta. Eklediğimiz servis malzemelerimizi kalori oranını değiştirebilir. Şeker hastalığı bulunanlar şeker yerine tatlandırıcı kullanarak muhallebiyi tüketebilirler.
Malzemelerimiz:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
İsteğe bağlı olarak tarçın
Servisimiz için;
1 adet muz veya;
1 adet çilek
1 yemek kaşığı antep fıstığı veya;
1 yemek kaşığı fındık tozu
Yapılış:
Orta boylarda bir tencere seçiyoruz ve sütümüzü tenceremize alıyoruz. Eleğimiz ile nişastamızı ve unumuzu tencereye eliyoruz. Tel çırpıcı ile eklediğimiz malzemeleri topaklama olmamasına dikkat ederek karıştırıyoruz. Karıştırmaya devam ederken şekerimizi ekliyoruz ve topaklamaya dikkat ederek karıştırmaya dikkat ediyoruz. Muhallebimizin kıvam almaya başladığını fark ediyoruz. Muhallebimizin dibi tutmaması için başından ayrılmamamız gerekiyor. Kıvam yoğunlaşınca ocağımızın altını kapatıyoruz. Vanilya ve tereyağımızı hazırlayıp muhallebimize ekliyoruz. Vanilya ve tereyağımız ekledikten sonra muhallebimizi blenderdan geçirip tekrar kıvamını kazanmasını sağlıyoruz. Sonra muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına muhallebimizi kaldırıp 1 saat bekletiyoruz. Sonrasında servis seçeneklerimizi ekleyip sunuma hazır ediyoruz.
Afiyet olsun…
EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?