Portakallı Saray Lokumu Tarifi Nedir?
Arkadaş davetlerinizde, 5 çaylarınızda yapabileceğiniz farklı tatlılar mı arıyorsunuz? Yoğun portakal tadı ile farklı bir lezzet olan portakallı saray lokumu 5 çaylarınızda herkesin tarifini istediği bir tatlı olacak. Bunun yanında meyveli aroması nedeniyle çocuklarınızın da gözdesi olacak pratik tatlının nasıl yapıldığını öğrenmek ister misiniz? Gelin beraber portakallı saray lokumu nasıl yapılır öğrenelim.
Malzemeler:
Saray sarması için;
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
5 su bardağı süt(1 litre)
1 buçuk su bardağı un
50 gr tereyağı
Portakal Sosu İçin;
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı toz şeker
Tepsinin tabanı için 2 su bardağı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı nişasta
3 su bardağı portakal suyu
Yapılışı:
Öncelikle büyük boy fırın tepsisinin tereyağı ile bütün kısımlarını yağlıyoruz. Yağladıktan sonra üzerine Hindistan cevizini eşit miktarda serpiyoruz. Bunun sebebi muhallebiyi tepsiye aldığımız zaman tereyağı Hindistan cevizinin kaymasını engelleyecektir. Muhallebilerimizi sararken kaymaması için Hindistan cevizini tepsiye eşit dağıtmamız önemli.
Muhallebimizin yapımı için sütü tencereye ekliyoruz. Ardından unu da ekleyip toz şekerimizi ekliyoruz. Sonrasında ocağımızın altını açıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra biraz daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Ardından 1 çorba kaşığı kadar tereyağını ve nişastayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kıvamımızın daha pürüzsüz olmasını istiyorsak muhallebiyi blendırdan geçirebiliriz. Sonrasında muhallebiyi tepsiye her kısımda eşit olacak şekilde döküyoruz ve spatula yardımıyla yayıyoruz. Sonrasında buzdolabında muhallebimizi dinlendirmeye kaldırıyoruz.
Portakal sosu için portakal suyunu, nişastayı, unu ve toz şekeri tenceremize ekliyoruz. Ardından altını açıp kıvamını alana kadar karıştırıyoruz. Sonrasında portakal sosumuzu buzdolabından çıkardığımız tepsimize döküyoruz ve her tarafına yayıyoruz. Buzdolabına kaldırıp soğumasını bekliyoruz. 40 dakika civarında bekletiyoruz.
Dolaptan çıkardıktan sonra kare şeklinde istediğimiz boyutlarda muhallebimizi kesiyoruz. Kestikten sonra lokumlarımızı sarıyoruz. Artık portakallı saray lokumlarımız servise hazır. Üzerine portakal kabuğu rendeleyip sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun…EN SON HABERLER
- 1 Ballı çak çak tatlısı tarifi: Ballı çak çak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, hangi ülkenin tatlısı?
- 2 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşak, Nefis Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?