Perşembe 03.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Cuma 04.01.2019 09:46

Hamsekoy sütlacı tarifi

Karadeniz'den başka bir yerde yiyemeyeceğiniz Hamseköy sütlacını evinize taşıyoruz. Peki bu eşsiz lezzet Hamsekoy sütlacı nasıl yapılır? Hamsekoy sütlacı yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte Hamsekoy sütlacı tarifi...

HAMSEKOY SÜTLACI MALZEMESİ:

-2 litre süt [Manda]

-Bir buçuk su bardağı pirinç

-2 su bardağı su

-Bir buçuk su bardağı toz şeker

-2 paket vanilya, 2 adet yumurta sarısı

ÜZERİNE:

-Fındık

HAMSEKOY SÜTLACI YAPILIŞI:

Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Pirinci ayrı bir tencerede haşlayın ve suyunu çekip yumuşayınca süte ekleyin. Süt ve pirinç birbiriyle özleşince toz şeker ve vanilyayı katıp bir taşım kaynatın. Yumurta sarılarını derin bir kâsede çırpın, sütlaçtan 1 kepçe alın ve yumurta sarısına ilave edip çırpmaya devam edin. Sütlacı güveç kaplara paylaştırın. Yumurta sarılarını güveçteki sütlaçlara pay ederek hafifçe karıştırın. Güveç kaplarını fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiye bir parmak su ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş fındık serperek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.